Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/template.inc on line 499
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen - Economie en Management

Economie en Management

De Faculteit Economie en Management (FEM) van de HAN verzorgt de praktijkgerichte bacheloropleidingen op de volgende gebieden: financieel, juridisch, commercieel, bedrijfskundig en internationaal.

Vanuit het kenniscentrum Business Development & Co-creation wordt toegepast onderzoek verricht en HAN Masterprogramma's (HMP) verzorgt een Master International Business (MIB). Daarnaast worden vanuit het Expertise Centrum Economie en Management (post-hbo)opleidingen, cursussen en trainingen verzorgd.

Opleidingen
Alle opleidingen bij de Faculteit Economie en Management zijn gericht op het bedrijfsleven en elke aparte studie bekijkt het bedrijfsleven vanuit een andere hoek. Zo kunnen studenten er bijvoorbeeld voor kiezen om de financiële kant van een bedrijf te bestuderen. Een andere interessante optie is het bekijken van het commerciële aspect waar alle bedrijven mee te maken hebben. Of een studie die juist de logistieke kant belicht.

Studeren bij de FEM
De propedeuse (1e jaar van de bacheloropleiding) is het voorbereidende jaar voor de hoofdfase van de opleiding. In dit jaar komen verschillende vakken met de diverse aspecten van economie en management, de opleiding en het beroepenveld aan bod. Na het 1e half jaar is het mogelijk om, zonder studievertraging, te switchen naar een verwante opleiding.

Het voltijdonderwijs kent ongeveer 17 contacturen per week. Ook bij de deeltijd en de duale opleidingen zijn er veel contacturen. Daarnaast zijn er opleidingen die de studievariant e-learning bieden, ofwel leren op afstand. Het onderwijs bestaat onder andere uit studie-, hoor- en werkcolleges, trainingen en individuele of groepsopdrachten.

Naast colleges is het onderwijs zo ingericht dat de student ook actief buiten de school op onderzoek uitgaat. Onderzoek met aandacht voor de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, de eigen interesses en de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben voor het toekomstige beroep. Studenten worden gestimuleerd om een deel van de studieloopbaan zelf uit te stippelen, waardoor deze keuzes leert maken op weg naar een goede baan.

studentaantallen

man: vrouw:

opleidingen

Contact

bezoekadres

Economie en Management

postadres

Economie en Management