Studenten aan het woord

Joris van Iersel
Technische Universiteit Eindhoven
Als scholier was ik altijd heel nieuwsgierig. Vooral de interactie tussen mensen onderling en tussen mens en technologie boeide me.

Als scholier was ik altijd heel nieuwsgierig. Vooral de interactie tussen mensen onderling en tussen mens en technologie boeide me. En nog steeds...
Ik heb veel bewondering voor onderzoekers, die systematisch een probleem weten te tackelen. Als het lukt, zou ik later graag bijdragen aan het onderzoek op de universiteit of voor een bedrijf als Philips.


lees verder ...
Lieke van Son
Technische Universiteit Eindhoven
We leren onze technologische kennis in te zetten voor het verbeteren van de samenleving. Voor duurzaamheid, maar ook voor welvaart en welzijn van de mens.

“Of ik een techneut ben? Nee, ik was op school vooral erg maatschappijkritisch. Eigenlijk ben ik dat nog steeds. In deze studie is dat misschien ook wel essentieel: we leren onze technologische kennis in te zetten voor het verbeteren van de samenleving. Voor duurzaamheid, maar ook voor welvaart en welzijn van de mens. Bijzonder is dat je steeds met verschillende brillen naar een probleem kijkt...
Ook infrastructuur en openbare ruimte moeten aangepast worden - denk bijvoorbeeld aan oplaadpunten. Ook moeten potentiële gebruikers voorgelicht worden. Wij benaderen zo'n vraagstuk vanuit het oogpunt van de auto-industrie, maar ook vanuit dat van de overheid, aannemers, omwonenden en bestuurders.”


lees verder ...