1/4 Erasmus
Gezondheidswetenschappen, Beleid & Management Gezondheidszorg
€ 342 gemiddelde kamerhuur
114 eerstejaars
71% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
Onze focus ligt op beleid en management. Dat maakt deze studie in Rotterdam bijzonder. We zijn praktijkgericht. Doe jij onderzoek? Dan kan een organisatie daar echt iets mee. Wees niet bang voor saaie hoorcolleges. We houden van interactie. Ook leer je in werkgroepen en online. Tot slot vind je bij ons persoonlijk onderwijs met ruimte voor eigen initiatief.
2/4 Maastricht University
Gezondheidswetenschappen
€ 308 gemiddelde kamerhuur
240 eerstejaars
82% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
Je begint met een brede en multidisciplinaire basisopleiding die het hele veld van gezondheid en gezondheidszorg bestrijkt.

De opleiding is internationaal georiënteerd en multidisciplinair van opzet. Je werkt volgens het Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) in groepsverband en zelfstandig aan de oplossing van praktijkgerichte vragen en probleemstellingen.
3/4 Universiteit Twente
Gezondheidswetenschappen
€ 250 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
80% Nederlandstalig
geen unieke kenmerken opgegeven door opleiding
4/4 Amsterdam VU
Gezondheidswetenschappen
€ 424 gemiddelde kamerhuur
77 eerstejaars
88% vrouw
? uur contacttijd/week
80% Nederlandstalig
20% Engelstalig
geen unieke kenmerken opgegeven door opleiding
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Studenten aan het woord

Ilse Linsen
Maastricht University
Tweedejaars studente Ilse vertelt in deze video onder andere over de brede basis van de opleiding.
Sanne
Maastricht University
Sanne doet de bachelor Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht. Het eerste jaar is een algemeen jaar, maar vanaf het tweede jaar kiest iedere student een van vijf specialisaties. Sanne koos voor 'Geestelijke Gezondheidszorg'. In deze vlog vertelt ze je daar meer over. "Je leert over de normale ontwikkeling van een persoon en daarnaast ook over de abnormale. En zo kun je een verklaring vinden voor het gedrag dat iemand laat zien." * Sanne -
Gijs
Maastricht University
Gijs doet de bachelor Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht. Het eerste jaar is een algemeen jaar, maar vanaf het tweede jaar kiest iedere student een van vijf specialisaties. Gijs koos voor 'Biologie en Gezondheid'. In deze vlog vertelt hij je daar meer over. "Het belang van de richting Biologie en Gezondheid is dat er altijd gekeken moet worden naar wat voor effect de omgeving op het lichaam gaat hebben." * Gijs -
Lotte Steenvoorden
Maastricht University
“Ik heb eerst hbo-Verpleegkunde gedaan, maar wilde toch eigenlijk echt wat meer. De studie bevalt tot nu toe erg goed. Ik had geen ervaring met Probleemgestuurd Onderwijs, maar ben er wel blij mee, omdat je altijd bij bent met de lesstof. Dat maakt voorbereiden voor tentamens eigenlijk heel gemakkelijk. Instagram: @extramile_Lotte
Eline and Lieke
Maastricht University
Wat de opleiding betreft: we waren beiden altijd al geïnteresseerd in de gezondheidszorg, maar wilden geen arts worden. Maar wat dan wel, dat was de vraag. Lieke: “Binnen onze richting zijn we bezig met hoe de zorg ingericht is en hoe we deze kunnen verbeteren.” Eline: “En je leert veel over managen en innovaties in de zorg.” Lieke: “Wat me nog het meeste aanspreekt aan deze richting, is dat je een combinatie krijgt van theorie en praktijk.”