Studenten aan het woord

Lisette Hogenkamp
Technische Universiteit Delft
Civiele Techniek een heel brede studie en ik kan na het halen van mijn bachelor nog ontzettend veel verschillende richtingen op.

Waarom gekozen voor Civiele Techniek? Ik ben gek op natuurkunde en wiskunde maar houd er niet van om puur theoretisch bezig te zijn. Bij Civiele Techniek ben je voornamelijk bezig met toegepaste natuur- en wiskunde en duik je ook redelijk vaak een practicumlokaal in...
Dan doe ik naast iets wat ik leuk vind, ook nog iets heel nuttigs. En het zou natuurlijk heel leuk zijn als ik de eerste vrouwelijke baas van de Shell werd. Wat wil ik worden? Ik weet nog niet precies wat ik wil worden; ik moet eerst nog maar eens kiezen welke richting ik over een paar jaar op wil gaan. Wat ik wel weet, is dat ik graag in de praktijk wil werken in plaats van bijvoorbeeld de onderzoekskant op te gaan. Nice to know: Afgelopen zomer ben ik met een groep studenten van Civiele Techniek op studiereis naar Denemarken en Zweden geweest. Het was ontzettend leuk om alles wat je tot dan toe in je colleges en boeken hoort en ziet, van dichtbij te kunnen zien op gigantische bouwplaatsen.


lees verder ...
Wik Breure
Technische Universiteit Delft
In de 3e klas van de middelbare school moesten we voor het vak Techniek een brug bouwen van karton. Als deze brug 25 kilo kon houden kreeg je een 10! Mijn brug:..125kilo! Ik vond het meteen leuk.

Waarom gekozen voor Civiele Techniek? In de 3e klas van de middelbare school moesten we voor het vak Techniek een brug bouwen van karton...
Maar dat vindt een Civieler natuurlijk niet erg!


lees verder ...
Bob Smits
Technische Universiteit Delft
Op de middelbare school vond ik wiskunde en natuurkunde heel leuk. Dat wilde ik graag gebruiken in een toepassingsgerichte studie. Dat werd voor mij Civiele Techniek, omdat het een heel duidelijke link heeft met de praktijk.

Waarom gekozen voor Civiele Techniek? Op de middelbare school vond ik wiskunde en natuurkunde heel leuk. Dat wilde ik graag gebruiken in een toepassingsgerichte studie. Dat werd voor mij Civiele Techniek, omdat het een heel duidelijke link heeft met de praktijk. Passies? Alles met water eigenlijk...
Wat wil ik worden? Dat blijft natuurlijk altijd een lastige vraag. Op dit moment wil ik graag een master Waterbouw gaan doen. Iets van kustwaterbouwer ofzo, denk ik. Nice to know Afgelopen zomer ben ik met een studiereis mee geweest naar Denemarken en Zweden. Daar kwamen we onder andere bij de Øresundbrug die tussen Kopenhagen en Malmö ligt (zie foto).


lees verder ...