1/3 RUG
Technische Wiskunde
€ 303 gemiddelde kamerhuur
20 eerstejaars
20% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
  • In Groningen kun je Technische Wiskunde én Wiskunde studeren.
  • Tot in het tweede jaar kun je nog switchen naar Wiskunde.
  • Applied Mathematics is een internationale opleiding en dat geeft je een voorsprong bij het begin van je loopbaan.
  • De faculteit Science and Engineering kent twee Nobelprijswinnaars: de Nobelprijs voor Scheikunde voor Ben Feringa en de Nobelprijs voor Natuurkunde voor Frits Zernike.
2/3 TU Delft
Technische Wiskunde
€ 312 gemiddelde kamerhuur
172 eerstejaars
21% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
geen unieke kenmerken opgegeven door opleiding
3/3 TU Eindhoven
Technische Wiskunde
star Keuzegids topopleiding 2016  1e  84
€ 280 gemiddelde kamerhuur
84 eerstejaars
27% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
Door de kleinschaligheid van de major en de uitstekende begeleiding, voelen studenten zich direct thuis. Maar hoe goed ons onderwijs is, hoeven we je niet te vertellen - het blijkt overduidelijk uit het enthousiasme waarmee bedrijven onze (master)afgestudeerden in dienst nemen.
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Studenten aan het woord

Irene Castellano Gomez
Rijksuniversiteit Groningen
My name is Irene, I’m from Spain and I moved to Groningen 3 years ago to pursue my bachelor in Applied Mathematics. Since I was little I’ve always loved solving riddles and puzzles and along with the fact that math was always my favourite subject, I had no doubt this bachelor was for me. However, as an international student, I understand the perks of moving to a new country and starting this new adventure. This is why choosing this university made me feel so safe, since you don’t have to decide between following General Mathematics and Applied Mathematics until your second year...
During my second year, I especially liked the courses Numerical Mathematics, which teaches you problem-solving skills through programming techniques, and Partial Differential Equations. Currently I am working on my Bachelor Thesis, which is about how Traffic Flow Theory can be studied using Differential Algebraic Equations. Along with some theoretical background and some simulations that I’m running, I’m developing a system that can model a network of roads with different constraints. This is very useful because it can be applied to many different networks and we can predict if a road will result in traffic jams or not.


lees verder ...
Thirza Bolhuis
Technische Universiteit Delft
Ik ben vroeg begonnen met mijn studiekeuze en ik wist al snel dat ik een technische studie wilde doen. Ik kwam erachter dat bij elke studie de wiskunde mij het leukste leek. Daarom dacht ik: “Waarom niet gewoon wiskunde studeren?”. Ik heb er goed over nagedacht, want is alleen wiskunde wel leuk. Gelukkig zijn er veel soorten wiskunde en ook veel dingen om te leren, dus de studie is erg divers. Inmiddels heb ik mijn eerste jaar bijna afgerond. Ik voel me helemaal thuis in Delften ik vind de zelfstandigheid van op kamers wonen erg fijn...
Ik had het meest moeite met het tempo van de studie, want je leert elke dag weer iets nieuws. Je start met de basis waar je tijdens je studie op verder bouwt. Het leukste van het eerste jaar vond ik het programmeervak, omdat dit een leuke afwisseling is van de meer theoretische vakken. Ik weet nog niet wat ik na deze studie wil doen. Het lijkt me leuk om later bij de overheid te werken of in het buitenland aan de slag gaan.


lees verder ...
Kilian Buis
Technische Universiteit Delft
Het maken van een studiekeuze vond ik erg lastig. Wiskunde vond ik het allerleukste op de middelbare school, terwijl ik het beste was in scheikunde. Hierdoor heb ik lang getwijfeld tussen deze twee studies. Uiteindelijk heb ik voor wiskunde gekozen, omdat ik denk dat je daar later heel veel verschillende kanten mee op kan gaan. Inmiddels heb ik zeker geen spijt van mijn studiekeuze. De eerste weken moest ik erg wennen aan het tempo. Het gaat allemaal een stuk sneller dan op de middelbare school en er wordt verwacht dat je meer zelfstandig werkt...
Daarnaast krijg je ook het vak Modelleren. Hierbij krijgen we een probleem wat we moeten oplossen met behulp van wiskundige modellen. Wat dit vak erg leuk maakt, is dat je in een groepje werkt en dat je de geleerde wiskunde kunt toepassen op de realiteit. Nog leuker vind ik het vak Analyse 1. Dit is een vak dat voortbouwt op de middelbare school. Je leert hier bijvoorbeeld hoe je moeilijke functies kan differentiëren en integreren. Bij Analyse 2 doe je hetzelfde, maar dan met behulp van vectoren en matrices. Na mijn studie lijkt het me leuk om een consultant te worden. Ook lijkt het me leuk om iets te doen met optimaliseren of de financiële kant op te gaan.


lees verder ...
Technische Universiteit Delft