Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/template.inc on line 499
bacheloropleidingen aan de Universiteit Utrecht

56 resultaten

UUAardwetenschappen voltijd Utrecht
Ben je geïnteresseerd in het systeem aarde? Wil je je verdiepen in processen op het aardoppervlak, in de aardkorst of in het binnenste van de aarde? Aardwetenschappen biedt je deze mogelijkheid.
UUAcademische lerarenopleiding primair onderwijs voltijd Utrecht
ALPO leidt je op tot een veelzijdige, academisch geschoolde leraar. In vier jaar behaal je tegelijkertijd een PABO-diploma én een universitair bachelordiploma Onderwijskunde.
UUBestuurs- en organisatiewetenschap voltijd Utrecht
In de opleiding bestuurs- en organisatiewetenschap richten we ons op het besturen en organiseren van publieke vraagstukken, in wisselwerking met politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.
UUBiologie voltijd Utrecht
Dierengedrag, tropische bossen, de werking van onze hersenen, klimaatverandering, het leven in zee en gentherapie; dat is allemaal Biologie!
UUBiomedische wetenschappen voltijd Utrecht
Hoe ontstaan ziekten, hoe kunnen we ze bestrijden? Hoe zit een gezond mens in elkaar? Biomedische wetenschappen gaat over storingen in het lichaam.
UUCeltic Languages and Culture voltijd Utrecht
UUCollege of Pharmaceutical Sciences voltijd Utrecht
Het College of Pharmaceutical Sciences (CPS) is een bacheloropleiding waar je leert hoe nieuwe geneesmiddelen worden ontdekt en ontwikkeld.
UUCommunicatie- en informatiewetenschappen voltijd Utrecht
De bachelor CIW leidt studenten op tot specialisten die communicatieprocessen analyseren, duiden en optimaliseren in een veranderend medialandschap.
UUCulturele antropologie en ontwikkelingssociologie voltijd Utrecht
Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie bestudeert de verscheidenheid aan menselijke samenlevingen en culturen, zoals de mens en zijn omgeving, gebruiken, gewoonten, symbolen en religies.
UUDiergeneeskunde voltijd Utrecht
Hoe functioneert een gezond dier? Wat als het functioneren fout gaat? Wat is de relatie tussen het dier, de mens en omgeving? In de bachelor Diergeneeskunde doe je veel kennis op over deze aspecten...
UUDuitse taal en cultuur voltijd Utrecht
Tijdens de opleiding Duitse taal en cultuur verdiep je je in de rijke taal, literatuur en cultuur van de Duitstalige gebieden.
UUEconomics and Business Economics voltijd Utrecht
Economics and Business Economics in Utrecht offers a broad-based view on economic issues: the real-world perspective. Study Economics and Business Economics in an international setting.
UUEnglish Language and Culture voltijd Utrecht
Tijdens de opleiding Engelse taal en cultuur leer je de taal perfect beheersen en verdiep je je daarnaast in de Engelstalige cultuur en literatuur.
UUFarmacie voltijd Utrecht
Geneesmiddelen: wat is het effect, hoe dien je ze toe, hoe geef je voorlichting en hoe herken je ziekteverschijnselen? Dat is de kern van farmacie.
UUFilosofie voltijd Utrecht
Als filosoof ga je het gesprek aan met de grote denkers uit het verleden, en leer je kritisch nadenken over actuele thema's uit wetenschap, politiek en kunst.
UUFranse taal en cultuur voltijd Utrecht
Tijdens de opleiding Franse taal en cultuur verdiep je je in de rijke cultuur, literatuur en geschiedenis van Frankrijk. Ook leer je de taal uitstekend beheersen.
UUGametechnologie voltijd Utrecht
Ben je geïnteresseerd in het maken van computer games en wil je een universitaire opleiding volgen, dan is Gametechnologie de richting voor jou.
UUGeneeskunde voltijd Utrecht
Bij Geneeskunde staat behandeling van de patiënt met zijn ziekte centraal. Tijdens de opleiding Geneeskunde leer je veel over het menselijk lichaam, ziekte en gezondheid.
UUGeschiedenis voltijd Utrecht
Tijdens de bacheloropleiding Geschiedenis duik je in het verleden om gebeurtenissen in de huidige samenleving te begrijpen.
UUGlobal Sustainability Science voltijd 
This program teaches students how to develop solutions to sustainability issues. This involves studying the interaction between humans and nature at the local, regional and global level.
UUHistory voltijd Utrecht
The History Bachelor's programme isn't just about the past. Studying history means active involvement in current debates and public discussions.
UUInformatica voltijd Utrecht
Informatici bouwen automatiseringssystemen voor bedrijven of ontwerpen 'serious games' die gebruikt worden voor educatie, voorlichting of training. Informatica is te vinden in allerlei velden:
UUInformatiekunde voltijd Utrecht
Informatiekundigen zijn specialisten in informatie- en communicatietechnologie; ze slaan bruggen tussen wensen van bedrijven en ICT-toepassingen
UUInterdisciplinaire sociale wetenschap voltijd Utrecht
Vanaf collegejaar 2020 - 2021 heeft de opleiding Algemene sociale wetenschappen (ASW) een andere naam: Interdisciplinaire sociale wetenschap (ISW).
UUIslam en Arabisch voltijd Utrecht
Tijdens de opleiding Islam en Arabisch krijg je inzicht in de religie, cultuur en politiek van de Arabische wereld. Ook leer je Arabisch.
UUItaliaanse taal en cultuur voltijd Utrecht
Tijdens de opleiding Italiaanse taal en cultuur verwerf je uitstekende taalvaardigheid en verdiep je je in de cultuur, literatuur en geschiedenis van Italië.
UUKeltische talen en cultuur voltijd Utrecht
Tijdens de opleiding Keltische talen en cultuur leer je over de geschiedenis, literatuur en cultuur van de Kelten en verdiep je je in het Oudiers en Middelwelsh.
UUKunstgeschiedenis voltijd Utrecht
Tijdens de opleiding Kunstgeschiedenis bestudeer je de verschillende perioden van de kunstgeschiedenis, uiteenlopende stromingen en stijlen, kunstenaars en kunsthistorische begrippen.
UUKunstmatige intelligentie voltijd Utrecht
Tijdens de opleiding Kunstmatige intelligentie focus je op het thema intelligentie en hoe je intelligentie kan nabootsen met computers.
UULiberal Arts and Sciences voltijd Utrecht
Liberal Arts and Sciences is bedoeld voor nieuwsgierige jonge mensen die hun studie niet willen beperken tot één vakgebied. Je bepaalt voor een groot deel je eigen programma.
UULiterary Studies voltijd Utrecht
Students taking Utrecht University's Bachelor programme in Literary Studies will take a comparative look at literature of all eras, ranging from antiquity to the present time.
UULiteratuurwetenschap voltijd Utrecht
Bij de bachelor Literatuurwetenschap in Utrecht bekijk en vergelijk je literatuur van de oudheid tot en met de moderne tijd, ook in relatie tot andere kunsten en media. Van epos tot roman en van roman
UUMedia and Culture voltijd Utrecht
The Media and Culture programme studies different types of media in a broad context and in relation to one another.
UUMedia en cultuur voltijd Utrecht
In de opleiding Media en cultuur onderzoek je de rol van nieuwe media, film, tv en theater in onze samenleving.
UUMolecular Life Sciences voltijd Utrecht
Molecular Life Sciences combineert vakken van Scheikunde, Biologie & Farmacie. Hoe werkt het leven op het allerkleinste niveau? En hoe zetten we deze kennis in om ziektes beter te behandelen?
UUMuziekwetenschap voltijd Utrecht
Tijdens de opleiding Muziekwetenschap bestudeer je westerse muziek en hoe deze onze wereld bereikt.
UUNatuur- en sterrenkunde voltijd Utrecht
Natuur- en sterrenkunde gaat over de wereld om ons heen: van elementaire deeltjes en hun krachten tot de structuur en evolutie van het heelal.
UUNatuurwetenschap en innovatiemanagement voltijd Utrecht
UUNederlandse taal en cultuur voltijd Utrecht
Tijdens de opleiding Nederlandse taal en cultuur leer je eigen taal écht lezen en schrijven.
UUOnderwijswetenschappen voltijd Utrecht
Bij Onderwijswetenschappen staan onderwijs en leren centraal. Het gaat daarbij om leren in verschillende leeftijdsfasen, op allerlei niveaus en in verschillende contexten.
UUPedagogische wetenschappen voltijd Utrecht
Bij Pedagogische wetenschappen (Pedagogiek) bestudeer je opvoeding en ontwikkeling van kinderen en adolescenten. Je richt je hierbij op actuele maatschappelijke opvoedingsvraagstukken.
UUPhilosophy, Politics and Economics voltijd Utrecht
In het PPE-programma in Utrecht leer je complexe vraagstukken beantwoorden door kennis van vier disciplines: filosofie, politiek, economie en geschiedenis.
UUPsychologie voltijd Utrecht
Hoe komt het dat kinderen moeiteloos een taal leren? Waarom reageren we anders als lid van een groep? Hoe verwerken we traumatische gebeurtenissen? Wat zijn de gevolgen van hersenletsel?
UURechtsgeleerdheid voltijd Utrecht
De Universiteit Utrecht biedt de uitstekende opleiding Rechtsgeleerdheid. In Utrecht leiden we studenten op tot juristen die oog hebben voor de maatschappij en meewerken aan het recht van morgen.
UURechtsgeleerdheid: Utrecht Law College voltijd Utrecht
Het Utrecht Law College is het honoursprogramma binnen de opleiding Rechtsgeleerdheid voor de student die zich intensiever en in community-verband wil voorbereiden op de juridische praktijk van morgen
UUReligiewetenschappen voltijd Utrecht
Binnen de bachelor Religiewetenschappen bestudeer je grondig en op diverse manieren welke rol en functies religie en zingeving hebben in de moderne samenleving.
UUScheikunde voltijd Utrecht
Moleculen zijn overal: in het kunststof van je tv, in kraanwater en in het koolzuurgas dat je uitademt. Een scheikundige is dé moleculen-specialist.
UUSociale geografie en planologie voltijddeeltijd Utrecht
De studie sociale geografie en planologie kijkt naar de wereld om je heen vanuit twee gezichtspunten. Een geograaf doet vooral onderzoek en een planoloog beziet de toekomst en maakt plannen en beleid.
UUSociologie voltijd Utrecht
Als socioloog probeer je kennis en inzicht te krijgen in de verbanden die mensen met elkaar hebben als ze met elkaar samenleven en hoe je mogelijke problemen met verstandig beleid kunt oplossen.
UUSpaanse taal en cultuur voltijd Utrecht
Tijdens de opleiding Spaanse taal en cultuur leer je niet alleen Spaans, maar maak je ook kennis met de geschiedenis, cultuur en literatuur van Spanje en Latijns-Amerika.
UUTaal- en cultuurstudies voltijd Utrecht
De opleiding Taal- en cultuurstudies geeft je de vrijheid om zelf je studieprogramma samen te stellen op het gebied van geschiedenis, taal, communicatie, kunst, muziek, theater, film en televisie.
UUTaalwetenschap voltijd Utrecht
De bachelor Taalwetenschap leert je om op een wetenschappelijke manier vragen te stellen over taal en naar antwoorden te zoeken.
UUUniversity College Roosevelt voltijd Middelburg
University College Roosevelt (UCR) is the honors college of Utrecht University in Middelburg. Students design their own program by choosing from nearly 200 subjects.
UUUniversity College Utrecht voltijd Utrecht
University College Utrecht (UCU) is an international honours college of Utrecht University (Shanghai ranking: best Dutch university) in the Netherlands.
UUWiskunde voltijd Utrecht
Het ontrafelen van wiskundige structuren en intellectuele puzzels, en problemen analyseren met behulp van logische gedachtestappen; dat is wiskunde.
UUWiskunde en Toepassingen voltijd Utrecht
Bij Wiskunde & toepassingen staat de interactie tussen wiskunde en onze samenleving centraal. Het biedt de veelzijdigheid van meerdere studies samen.