Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/template.inc on line 499
Universiteit van Amsterdam - Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

In Europa en daarbuiten neemt de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) een vooraanstaande positie in. De faculteit is de grootste onderwijs- en onderzoeksinstelling op het gebied van maatschappij- en gedragswetenschappen in Nederland.

Studenten, docenten, onderzoekers en overige medewerkers uit binnen- en buitenland wordt een inspirerende studie-, onderzoeks- en werkomgeving geboden. Ruim 1200 medewerkers dragen bij aan het onderwijs en onderzoek aan de FMG.

De faculteit zoekt actief nationale en internationale samenwerking. Voor het optimaliseren van haar kerntaken - onderwijs en onderzoek - stimuleert de faculteit de uitwisseling van inter- en multidisciplinaire kennis.

Onderwijs
Aan de FMG studeren bijna 10.000 studenten uit binnen- en buitenland. Colleges verzorgen de opleidingen op bachelorniveau. Internationaal georiƫnteerde Graduate Schools verzorgen de masteropleidingen en de PhD-programma's.

Onderzoek
Het onderzoek dat plaatsvindt binnen de verschillende onderzoeksinstituten van de faculteit is omvangrijk, innovatief en heeft een sterke internationale focus.

Onderzoekers van de FMG zijn actief betrokken bij extern gefinancierde projecten en nemen deel aan internationale onderzoeksprogramma's.

De onderzoeksinstituten van de FMG voeren fundamenteel onderzoek uit op het gebied van de maatschappij- en gedragswetenschappen.

Organisatie
De faculteit bestaat uit 6 afdelingen:
  • Politicologie,
  • Sociologie en Antropologie,
  • Communicatiewetenschap,
  • Psychologie,
  • Sociale Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies,
  • Pedagogiek, Onderwijskunde en Lerarenopleiding.


studentaantallen

man: 1657 vrouw: 2596

opleidingen

master

Contact

E :
T : 020 525 5820
W :

bezoekadres

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
Oudezijds Achterburgwal 237
1012 DL Amsterdam

postadres

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen