Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/template.inc on line 499
Universiteit van Amsterdam - Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam heeft een internationaal en interdisciplinair profiel, en hecht aan het tot maatschappelijke waarde brengen van kennis. In zowel onderwijs als onderzoek wordt samengewerkt met andere rechtenfaculteiten in binnen- en buitenland.

Medewerkers van de faculteit zijn niet alleen actief in de verscheidene eigen onderzoeksinstituten, maar ook in de rechtspraak, in het bedrijfsleven en in maatschappelijke organisaties.

Met ruim 4300 studenten en 400 medewerkers is de faculteit een van de grotere juridische faculteiten van Nederland.

Onderwijs
De faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Notarieel recht. Daarnaast kunnen er aan de faculteit verschillende masteropleidingen met diverse varianten gevolgd worden, waaronder: Publiekrecht, Privaatrecht, International and European Law, Arbeidsrecht, Informatierecht, Fiscaal recht en Notarieel recht.

Onderzoek
Het Amsterdam Research Institute for Legal Studies (ARILS) omvat een ruime verscheidenheid aan onderzoeksverbanden die zich bezighouden met onderwerpen die uiteen lopen van kinderrechten en belastingrecht tot recht in China en arbeidsrecht. Zwaartepunt binnen het facultaire onderzoek ligt bij privaat- en publiekrechtelijk Europees recht, informatierecht en international rule of law.

studentaantallen

man: 2211 vrouw: 851

Contact

E :
T : +31 (0)20 52
W :

bezoekadres

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Oudemanhuispoort 4
1012 CN Amsterdam

postadres

Faculteit der Rechtsgeleerdheid