59 resultaten

Amsterdam VUAarde en economie voltijd Amsterdam
Bij Aarde en Economie (per 1-9-2020 'Aarde, Economie en Duurzaamheid') leer je denken als aardwetenschapper én econoom. Ga voor een duurzame toekomst!
Amsterdam VUAardwetenschappen voltijd Amsterdam
Lopen we kans op een natuurlijke aardbeving in Nederland? Zal het ooit nog koud genoeg worden om een Elfstedentocht te houden? Bij de studie Aardwetenschappen bestudeer je hoe de Aarde 'werkt'.
Amsterdam VUArcheologie voltijd Amsterdam
Bij Archeologie leer je over samenlevingen uit het verleden en het belang ervan voor de wereld van nu. Je doet onderzoek naar wat je te weten kunt komen over vroegere culturen en hun omgeving.
Amsterdam VUArtificial Intelligence (Lifestyle Informatics) voltijd Amsterdam
Artificial Intelligence (voorheen Lifestyle Informatics) is de bachelor waarin je leert om kunstmatige intelligentie in te zetten om het dagelijks leven van mensen te verbeteren.
Amsterdam VUBedrijfskunde voltijd Amsterdam
Bedrijfskunde aan de VU staat dicht bij de praktijk. Direct in het eerste jaar doe je een praktijkopdracht voor een onderneming en je krijgt regelmatig gastcolleges van sprekers uit het bedrijfsleven.
Amsterdam VUBestuurs- en organisatiewetenschap voltijd Amsterdam
Bij Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de VU kijk je niet alleen naar kille cijfers, maar ook naar de mensen daarachter. Hoe reageren zij op maatschappelijke veranderingen?
Amsterdam VUBewegingswetenschappen voltijd Amsterdam
Is bewegen altijd goed voor je gezondheid? Waarom bezwijken sporters soms onder druk? Verwonder je bij Bewegingswetenschappen over het menselijk bewegen en bewonder het vernuft van het lichaam.
Amsterdam VUBiologie voltijd Amsterdam
Bachelor Biologie aan de VU: Ontrafel Systeem Leven. Jouw topstart in life science met de best gewaardeerde biologiestudie van Nederland!
Amsterdam VUBiomedical Sciences voltijd Amsterdam
Hoe functioneert een gezond lichaam? Hoe ontstaan ziekten en hoe kunnen we deze bestrijden? Tijdens de studie Biomedical Sciences staat kennis over de gezonde en zieke mens centraal.
Amsterdam VUBusiness Analytics voltijddeeltijd Amsterdam
Met Business Analytics kun je de kracht van data science, big data, statistiek, machine learning en wiskunde aanwenden om resultaten te optimaliseren en strategische doelstellingen te verwezenlijken.
Amsterdam VUCommunicatie- en informatiewetenschappen voltijd Amsterdam
Als student Communicatie- en Informatiewetenschappen word jij de verbinder tussen taal en communicatie.
Amsterdam VUCommunicatiewetenschap voltijd Amsterdam
Tijdens de bachelor Communicatiewetenschap bestudeer je hoe recente ontwikkelingen het medialandschap op zijn kop zetten.
Amsterdam VUCommunication and Information Studies voltijd Amsterdam
The BA in Communication and Information Studies is a broad program that offers various insights on language, communication and media.
Amsterdam VUCommunication Science voltijd Amsterdam
You will study how recent developments have turned the media landscape on its head. You will gain knowledge of communications and also learn how to set up an experiment and analyse data.
Amsterdam VUComputer Science (Informatica) voltijd Amsterdam
At VU University Amsterdam, we educate the experts who devise, build and perfect the systems that connect our world. Come join the Talent Network!
Amsterdam VUCriminologie voltijd Amsterdam
Tijdens de bachelor Criminologie aan de VU duik je in de oorzaken en gevolgen van criminaliteit en de verschillende soorten bestraffing.
Amsterdam VUCultural Anthropology and Development Sociology voltijd Amsterdam
VU Amsterdam's Bachelor's programme in Anthropology is rated the highest in the Netherlands, according to the Keuzegids Universiteiten 2018.
Amsterdam VUCulturele antropologie en ontwikkelingssociologie voltijd Amsterdam
De bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de VU is de beste van Nederland volgens de keuzegids Universiteiten 2018.
Amsterdam VUEconometrie en Operationele Research voltijd Amsterdam
Hoe berekent een vliegmaatschappij zijn ticketprijs? Hoe maak je efficiënte dienstroosters? Bij Econometrie en Operationele Research bestudeer je bedrijfsproblemen met behulp van wiskundige modellen.
Amsterdam VUEconometrie en Operationele Research: Econometrics and Data Science voltijd Amsterdam
Amsterdam VUEconomie en Bedrijfseconomie voltijd Amsterdam
Economie en Bedrijfseconomie aan de VU is een kleinschalige opleiding met veel interactie tussen docent en student. De Zuidas ligt om de hoek, docenten komen daar vandaan en brengen veel ervaring mee.
Amsterdam VUFarmaceutische wetenschappen voltijd Amsterdam
Ontdekken en ontwikkelen van nieuwe medicijnen: daar gaat het over bij Farmaceutische wetenschappen. Wil jij scheikunde, biologie en medische wetenschappen combineren?
Amsterdam VUFilosofie voltijd Amsterdam
Zit de wereld en onze werkelijkheid inderdaad zo in elkaar als we denken? Met Filosofie onderzoek je zelf de werkelijkheid, onze perspectieven daarop en onze plaats in de wereld.
Amsterdam VUGeneeskunde voltijd Amsterdam
Opereren of niet? Wat is de beste keuze voor de patiënt? Bij Geneeskunde staat het functioneren van zowel de gezonde als de zieke mens centraal, en leer je luisteren naar het verhaal van de patiënt.
Amsterdam VUGeschiedenis voltijd Amsterdam
Hoe rook de slag bij Waterloo? Welke porno keek Lodewijk XIV? Verdient Michiel de Ruyter nou een standbeeld of niet? Geschiedenis aan de VU is veel meer dan met je neus in de boeken zitten.
Amsterdam VUGezondheid en leven voltijd Amsterdam
Gezondheid van de mens: van molecuul tot maatschappij. Als je gezondheid en ziekte van alle kanten wilt begrijpen.
Amsterdam VUGezondheidswetenschappen voltijd Amsterdam
Gezondheidswetenschappers bedenken creatieve oplossingen voor actuele en complexe gezondheidsproblemen in de maatschappij zoals verslaving, depressie, overgewicht en diabetes.
Amsterdam VUGriekse en Latijnse taal en cultuur voltijd Amsterdam
Wil jij ondergedompeld worden in de Griekse en Latijnse literatuur? Wil je je verdiepen in de grammatica van klassieke talen? Dan is de studie Griekse en Latijnse taal en cultuur iets voor jou!
Amsterdam VUHistory and International Studies voltijd Amsterdam
Understand today's world by studying the past! History and International Studies at the Vrije Universiteit Amsterdam
Amsterdam VUInformation Sciences voltijd Amsterdam
Wil je de toepasbaarheid van ICT in maatschappij en bedrijfsleven verbeteren? Wil je de verbindende schakel zijn tussen ICT en gebruikers? Dan is Information Sciences jouw studie.
Amsterdam VUInternational Business Administration voltijd Amsterdam
Are you curious about other cultures? Looking to create a platform for your future business success? At the heart of business is people.
Amsterdam VULaw in Society voltijd Amsterdam
De bacheloropleiding Law in Society aan de Vrije Universiteit Amsterdam is uniek – nergens anders wordt recht op deze manier onderwezen.
Amsterdam VULiberal Arts and Sciences (joint degree) voltijd Amsterdam
De Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam bieden samen het programma aan van Amsterdam University College (AUC).
Amsterdam VULiteratuur en Samenleving: Engels voltijd Amsterdam
In de opleiding "Literatuur en Samenleving: Engels" bestudeer je de Engelstalige literatuur op een eigentijdse manier. De opleiding wordt volledig in het Engels gedoceerd.
Amsterdam VUMathematics (Wiskunde) voltijddeeltijd Amsterdam
De bachelor Mathematics is een Engelstalige, internationale wiskundeopleiding. Na het eerste basisjaar kies je voor de major zuivere wiskunde of toegepaste wiskunde.
Amsterdam VUMechanical Engineering voltijd Amsterdam
Amsterdam VUMedia, Kunst, Design en Architectuur voltijd Amsterdam
Ga je graag naar culturele events, tentoonstellingen en musea, en ben je gefascineerd door (de invloed van), media, kunst, design en architectuur? Dan is dit wellicht de opleiding voor jou!
Amsterdam VUMedische natuurwetenschappen voltijd Amsterdam
De smartphone als diagnosetool, op afstand bestuurbare pacemakers en 3-D geprinte organen: de ontwikkelingen in de medische wereld gaan razendsnel.
Amsterdam VUNatuur- en sterrenkunde voltijd Amsterdam
De Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam hebben hun krachten gebundeld in de bachelor Natuur- en Sterrenkunde, die gaat over alle vraagstukken die het universum kent.
Amsterdam VUNotarieel recht voltijd Amsterdam
Speel dé beslissende juridische rol. De bachelor Notarieel Recht aan de VU is de beste van Nederland volgens de Keuzegids en de Nationale Studenten Enquête 2018.
Amsterdam VUOudheidwetenschappen voltijd Amsterdam
Gefascineerd door de wereld van de Oudheid? Meer te weten komen over contacten en confrontaties tussen Babyloniërs, Grieken, Perzen, Romeinen en Syriërs? Welkom bij Oudheidwetenschappen!
Amsterdam VUPedagogische wetenschappen voltijd Amsterdam
Het grootbrengen van kinderen lijkt vanzelfsprekend, maar is dat wel zo?
Amsterdam VUPhilosophy voltijd Amsterdam
Amsterdam VUPhilosophy, Politics and Economics voltijd Amsterdam
This unique 3-year Philosophy, Politics and Economics Bachelor's degree programme at VU Amsterdam will prepare you for future leadership positions in business, politics, academia, and beyond.
Amsterdam VUPolitical Science: Global Politics voltijd Amsterdam
Amsterdam VUPoliticologie voltijd Amsterdam
De opleiding is kleinschalig en persoonlijk met betrokken docenten en een actieve studenten community.
Amsterdam VUPsychologie voltijd Amsterdam
Kies je voor de VU-bachelor Psychologie, dan leer je op wetenschappelijke wijze kijken naar menselijk gedrag. Dit programma is zowel in het Nederlands als het Engels te volgen.
Amsterdam VUPsychology voltijd Amsterdam
Psychology at VU Amsterdam focuses on the intersection between health, behavioural patterns and ways of thinking. How do these differ from one person to the next, and how we can influence them?
Amsterdam VURechtsgeleerdheid voltijd Amsterdam
Aan de VU breng je het recht in actie. Je spreekt met de rechter na een zitting, treedt zelf op in een oefenrechtbank of gaat op excursie naar de Tweede Kamer.
Amsterdam VUReligiewetenschappen: Boeddhisme voltijd Amsterdam
Bijdragen aan de verdere intergratie van het boeddhisme en aan spirituele oplossingen voor de samenleving.
Amsterdam VUReligiewetenschappen: Comparatief voltijd Amsterdam
Vergelijk en verbind wereldbeelden en draag bij aan het debat over religie en zingeving.
Amsterdam VUReligiewetenschappen: Hindoeïsme voltijd Amsterdam
Verdiep je in de hindoeïstische traditie en plaats die in de context van de Nederlandse maatschappij.
Amsterdam VUReligiewetenschappen: Islam voltijddeeltijd Amsterdam
De Islam is in Nederland niet meer weg te denken. Wil je weten wat de Islam nu eigenlijk echt inhoudt? Word Islam-expert en draag actief bij aan bezinning op de Islam.
Amsterdam VUScheikunde voltijd Amsterdam
Chemische kennis is onmisbaar in maatschappelijke thema's als duurzame energie, klimaatverandering en voedseltekorten.
Amsterdam VUScience, Business & Innovation voltijd Amsterdam
Bij Science, Business & Innovation leer je om met een wetenschappelijke, maatschappelijke, en economische bril naar de wereld te kijken, en zo te werken aan slimme en innovatieve oplossingen.
Amsterdam VUSociologie voltijd Amsterdam
Tijdens de bachelor Sociologie aan de VU duik je in actuele vraagstukken over mens en maatschappij én leer je hiervoor oplossingen bedenken. Sociologie op de VU is kleinschalig en persoonlijk.
Amsterdam VUTandheelkunde voltijd Amsterdam
De mond lijkt een klein deel van ons lichaam, maar het kan grote gevolgen hebben als de mondgezondheid niet in orde is. De behandeling van een ongezonde mond moet wetenschappelijk onderbouwd zijn.
Amsterdam VUTheologie voltijddeeltijd Amsterdam
Wat staat er in de Bijbel? Wat betekent geloof in God? Bij de opleiding Theologie houd je je bezig met kennis en geloof, en met de manier waarop religie de maatschappij vormt en andersom.
Amsterdam VUUniversitaire Pabo voltijd Amsterdam
Deze vierjarige VU-opleiding is een combinatie van Pedagogische Wetenschappen en de Pabo.