International Business

Maastricht University

Unsplashed background img 2

Deze opleiding

Tijdens deze bachelor opleiding ontwikkel je een diepgaand en holistisch inzicht in de wereld van het bedrijfsleven en leer je hoe multinationale ondernemingen efficiënt en effectief kunnen opereren.

open_in_newwebsite

locatieMaastricht
diplomaBSc
typeregulier, 180 EC
start1 september
taalvolledig Engels
opleidingsduur3 jaar voltijd
accreditatiesAACSB, AMBA, EQUIS, NVAO
croho-code50019
numerus fixus875plaatsen
honoursheeft honours track
Ben jij nieuwsgierig naar wat er allemaal speelt in de zakenwereld? Wil je weten hoe bedrijven hun strategie bepalen? Ben je geïnteresseerd in hoe een bedrijf opereert op het gebied van Human Resources Management of marketing?

De opleiding International Business:
 • leert je niet alleen de benodigde strategieën, middelen en management om een bedrijf te runnen, maar ook de vaardigheden om deze in de praktijk te brengen: conflictmanagement, leiderschap, teamwork, presentatievaardigheden en nog veel meer;
 • geeft je de mogelijkheid tot het opdoen van praktische en internationale ervaringen: je studeert een half jaar in het buitenland, je leert echte bedrijven kennen gedurende de 'business days' of je loopt stage.

Op de Maastricht University School of Business and Economics kun je ervoor kiezen om het reguliere bachelor programma International Business te volgen of om in het tweede en derde jaar de specialisatie Emerging Markets te volgen. Daarnaast kies je een major voor het derde jaar. Je hebt de keuze uit 7 verschillende majors: 1) Accounting, 2) Finance, 3) Information Management, 4) Marketing, 5) Organisation, 6) Strategy en 7) Supply Chain Management.

Can we help you? Due to the COVID-19 outbreak, you may have additional questions about starting or completing your application. Perhaps you would like to talk to someone about the programme you're applying for, or you're looking for some pointers to start preparing your studies at Maastricht University.
https://www.maastrichtuniversity.nl/study-maastricht
de studiekeuzecheck

Waarom aan de Maastricht University?

awardKeuzegids topopleiding
2015
Kennis alleen is in een werkomgeving vaak niet genoeg. Je zult ook zelfstandig moeten werken, assertief moeten zijn en problemen kunnen aanpakken. Daarom hanteert de Universiteit Maastricht het Probleem Gestuurd Onderwijs (PGO). In kleine tutorgroepen van maximaal 15 personen zoeken studenten actief naar oplossingen voor 'real life' problemen, aan de hand van de theorie. Hierdoor ontwikkelt de student een academisch denkniveau en leert tegelijkertijd zelfstandig te werken aan reële vraagstukken
Deze onderwijs- en studiemethode voor de bacheloropleiding International Business bestaat uit een mix van onderwijsgroepen, gastcolleges, presentaties, zelfstudie, taken en scripties. Alumni van de Universiteit Maastricht hebben nog dagelijks profijt van PGO in hun carriere. Maar niet alleen de onderwijsmethode is anders, ook zullen studenten International Business aan de Universiteit Maastricht verplicht een half jaar in het buitenland studeren. Afgestudeerden van deze bachelor opleiding zijn dan ook internationaal georiënteerd en zeer geschikt voor carrieres in een multi-nationale omgeving. Dankzij de praktische, hands-on en discussiegerichte onderwijsmethode zijn deze afgestudeerden de managers van de toekomst. Tevens vormt een bachelor diploma in International Business aan de Universiteit Maastricht een goede basis voor de meeste economiegerelateerde master programma's over de hele wereld. Daarnaast studeer je tijdens dit bachelor programma aan een Triple Crown geaccrediteerde organisatie, de Maastricht University School of Business and Economics. Slechts een klein percentage van alle business schools ter wereld zijn Triple Crown geaccrediteerd. Een top opleiding dus!

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
opbouwIn het eerste jaar volg je een aantal verplichte vakken, onder andere op het gebied van marketing, accounting, economie, bedrijfskunde, strategie en finance. Vanuit deze brede basis kies je ofwel het reguliere programma International Business, danwel de specialisatie Emerging Markets voor het tweede en derde jaar. In alle gevallen krijg je de kans om in het buitenland te studeren of om stage te lopen in het derde jaar. Daarnaast kies je een van de zeven majors voor het derde jaar.
1e jaar 8 Verplichte vakken: Management of Organisations and Marketing, Quantitative Methods I, Accounting, Economics and Business, Strategy, Quantitative Methods II, Finance en Fundamentals of Supply Chain Management
2 Verplichte vaardigheden: Reflections on Academic Discourse en Management Game
periode
Accounting
Economics and Business
Economy game
Finance
Fundamentals of Supply Chain Management
Management of Organisations and Marketing
Philosophy of Science Skills
Quantitative Methods I
Quantitative Methods II
Strategy
Human Resource Management
Management of Operations and Product Development
2e jaar Vanuit de brede basis van het eerste jaar kies je ofwel voor het reguliere programma International Business, danwel voor de specialisatie Emerging Markets. De vakken die je volgt in het tweede jaar zijn dus afhankelijk van deze keuze. Naast de vakken volg je ook nog (keuze) vaardigheden.
periode
Corporate Governance
Finance and Accounting
Global Business
International Marketing Management
Management Information Systems
Management of Organizations
Quantitative Methods III
3e jaar Vanuit de brede basis van het eerste jaar kies je ofwel voor het reguliere programma International Business, danwel voor de specialisatie Emerging Markets. Daarnaast kies je in het derde jaar een van de zeven majors: 1) Accounting, 2) Finance, 3) Information Management, 4) Marketing, 5) Organisation, 6) Strategy en 7) Supply Chain Management. De vakken die je volgt in het derde jaar zijn dus afhankelijk van deze keuzes. Naast de vakken volg je ook nog (keuze) vaardigheden.
periode
Bachelor's Thesis afstuderen
Economics Electives
Elective Skills
Electives Economics, Quantitative Economics, International Business Economics
Major Accounting
Major Finance
Major Information Management
Major Marketing
Major Organisation
Major Strategy
Major Supply Chain Management

specialisaties

major Marketing

Je kiest een major voor het derde jaar van de bachelor studie International Business

major Supply Chain Management

Je kiest een major voor het derde jaar van de bachelor studie International Business

major Organisation

Je kiest een major voor het derde jaar van de bachelor studie International Business

major Finance

Je kiest een major voor het derde jaar van de bachelor studie International Business

major Accounting

Je kiest een major voor het derde jaar van de bachelor studie International Business

major Strategy

Je kiest een major voor het derde jaar van de bachelor studie International Business

major Information Management

Je kiest een major voor het derde jaar van de bachelor studie International Business

specialisatie Emerging Markets

Emerging Markets is de enige specialisatie binnen de bachelor opleiding International Business. Je kiest een specialisatie voor het tweede en derde jaar van deze bachelor studie.

Wil je meer weten over economische groeimarkten zoals de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China)? Ben je nieuwsgierig naar mensen met een andere culturele achtergrond dan jezelf? Wil je analyseren hoe cultuur en politiek invloed hebben op de economie? Ambieer je een positie als analist, econoom, consultant, onderzoeker of beleidsadviseur?

De specialisatie Emerging Markets:

 • geeft inzicht in de interactie tussen de economie en cultuur in economische groeimarkten;
 • leert je issues aan te pakken en op te lossen kenmerkend voor de economische en politieke omgeving van opkomende economieën;
 • geeft je de mogelijkheid om praktische en internationale ervaring op te doen: je loopt een half jaar stage in een nieuwe economie of bij een onderneming met activiteiten die gericht zijn op nieuwe economieën.

Eenmaal afgestudeerd zul je een goed beeld hebben van het functioneren van economische groeimarkten en van de vaardigheden die je nodig hebt om problemen in deze nieuwe economieën te analyseren en op te lossen.

Afgestudeerden kunnen gaan werken bij:
 • internationale instellingen (VN, Wereldbank)
 • multinationals
 • consultancybedrijven
 • non-profit organisaties

Onderwijs

taal van onderwijs100% en
onderwijsopzet50% zelfstudie
20% theorie
30% praktijk
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, stage, project, computer opdrachten, zelf-evaluatie, CAD/CAM, hoorcollege, zelfstudie, literatuurstudie, seminar, onderzoek, werkcollege, onderzoeksproject, werkgroep, groepsopdracht, mondelinge presentatie, groepsdiscussie, individuele opdracht
onderwijsvormen
Probleem Gestuurd Onderwijs (PGO), onderwijsgroepen, gastcolleges, presentaties, zelfstudie, taken en scripties
bindend studieadvies
 • minimaal 47 EC in de eerste 12 maanden
exchange programs
 • Monash University, Faculty of Business and Economics, Caulfield - Australië
 • Universidad de Buenos Aires, Facultad de Ciencias Económicas, Buenos Aires - Argentinië
 • Monash University, Faculty of Business and Economics, Caulfield - Australië
 • The Australian National University, Faculty of Economics and Commerce, Canberra - Australië
 • The University of Adelaide, Adelaide - Australië
 • The University of Newcastle, Callaghan - Australië
 • The University of New South Wales, Sydney - Australië
 • The University of Queensland, Brisbane - Australië
 • The University of Sydney, Sydney - Australië
 • Universidade Católica Portuguesa, Lisboa - Portugal
 • Fundaçao Getulio Vargas, Escola de Administracão de Empresas de São Paulo, São Paulo - Brazilie
 • Universidade de São Paulo, Faculdade de Economia, Administração e Contabilidade, São Paulo - Brazilie
 • Brock University, St. Catharines, Ontario - Canada
 • HEC Montréal, Montréal - Canada
 • L’ Université du Québec à Montréal, L’École des Sciences de la Gestion, Québec - Canada
 • Queen’s University, Queen’s School of Business, Kingston - Canada
 • Université de Montréal, Faculté des Arts et des Sciences, Montréal - Canada
 • Université Laval, Faculté des Sciences de L'Administration, Québec - Canada
 • University of Victoria, Faculty of Business, Victoria - Canada
 • University of Western Ontario, London, Ontario - Canada
 • Simon Fraser University, Faculty of Business Administration, Vancouver - Canada
 • The University of Calgary, Haskayne School of Business, Calgary - Canada
 • Pontificia Universidad Católica de Chile, Santiago de Chile - Chili
 • Uniwersytet Warszawski, Faculty of Economic Sciences, Warsaw - Polen
 • Antai College of Economics & Management, Shanghai Jiao Tong University, Shanghai - China
 • Chinese University of Hong Kong, Hong Kong - China
 • City University of Hong Kong, Department of Economics and Finance, Hong Kong - China
 • Guanghua School of Management, Peking University, Beijing - China
 • Lingnan (University) College, Sun Yat-sen University, Guangzhou - China
 • Renmin University of China, School of Business, Beijing - China
 • Shandong University, Jinan - China
 • The Hong Kong University of Science and Technology, School of Business & Management, Hong Kong - China
 • Indian Institute of Management Ahmedabad, Ahmedabad - India
 • Indian Institute of Management Bangalore, Bangalore - India
 • International Christian University, Tokyo - Japan
 • Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey - Mexico
 • AUT University, AUT Business School, Auckland - Nieuw-Zeeland
 • The University of Waikato, Hamilton - Nieuw-Zeeland
 • Nanyang Technological University, School of Accountancy and Business, Singapore - Singapore
 • National University of Singapore, Business School, Singapore - Singapore
 • The Singapore Management University, Singapore - Singapore
 • University of Stellenbosch, Faculty of Economic and Management Sciences, Stellenbosch - Zuid-Afrika
 • Keimyung University, Daegu - Zuid-Korea
 • Korea University Business School, Seoul - Zuid-Korea
 • SNU Business School, Seoul - Zuid-Korea
 • Yonsei University, Seoul - Zuid-Korea
 • National Chengchi University, College of Commerce, Taipei - Taiwan
 • National Taiwan University, College of Management, Taipei - Taiwan
 • Chulalongkorn University, Faculty of Commerce and Accountancy, Bangkok - Thailand
 • Babson College, Babson Park, Massachusetts - USA
 • Brandeis University, Waltham, Massachusetts - USA
 • Butler University, College of Business Administration, Indianapolis, Indiana - USA
 • Fairfield University, School of Business, Fairfield, Connecticut - USA
 • Graziadio School of Business and Management, Pepperdine University, Malibu, California - USA
 • Indiana University, Kelley School of Business, Bloomington, Indiana - USA
 • Otterbein College, Department of Business, Accounting and Economics, Westerville, Ohio - USA
 • New York University, Leonard N. Stern School of Business, New York, New York - USA
 • Purdue University, Krannert School of Management, West Lafayette, Indiana - USA
 • Rensselaer Polytechnic Institute, The Lally School of Management & Technology, Troy, New York - USA
 • Rutgers University, Graduate School of Management, Newark, New Jersey - USA
 • Texas A&M University, Mays Business School, College Station, Texas - USA
 • The George Washington University, Elliott School of International Affairs, Washington D.C. - USA
 • The Goizueta Business School of Emory University, Atlanta, Georgia - USA
 • The Whitworth Graduate School of International Management, Spokane, Washington - USA
 • University of California, all campuses, California - USA
 • University of Florida, Warrington College of Business Administration, Gainesville, Florida - USA
 • University of Minnesota, Carlson School of Management, Minneapolis, Minnesota - USA
 • University of Missouri, College of Business and Public, Columbia - USA
 • University of Richmond, The Robins School of Business, Richmond, Virginia - USA
 • Leopold-Franzens-Universität Innsbruck, School of Management, Innsbruck - Oostenrijk
 • Wirtschaftsuniversität Wien, Wien - Oostenrijk
 • Facultés Universitaires Notre-Dame de la Paix, Faculté des Sciences Economiques, Sociales et de Gestion, Namur - Belgie
 • Hasselt University, Faculty of Applied Economics, Diepenbeek - Belgie
 • Universiteit Antwerpen, Faculty of Applied Economics, Antwerpen - Belgie
 • Université Catholique de Louvain, Institut d’administration et de Gestion, Louvain la Neuve - Belgie
 • Université de Liège, HEC École de Gestion, Liège - Belgie
 • Universite Libre de Bruxelles, Solvay Business School, Bruxelles - Belgie
 • Charles University, Faculty of Social Sciences, Prague - Tsjechie
 • Aarhus School of Business, University of Aarhus, Aarhus - Denemarken
 • Copenhagen Business School, Copenhagen - Denemarken
 • University of Copenhagen, Institute of Economics, Copenhagen - Denemarken
 • Hanken, Swedish School of Economics and Business Administration, Helsinki - Finland
 • Szkola Glówna Handlowa (Warsaw School of Economics), Warsaw - Polen
 • University of Jyväskylä, School of Business and Economics, Jyväskylä - Finland
 • Audencia Nantes, Ecole de Management, Nantes - Frankrijk
 • EDHEC Business School, Lille-Nice - Frankrijk
 • EM Strasbourg, Université Robert Schuman, Strasbourg - Frankrijk
 • EM Lyon, Business School, Lyon - Frankrijk
 • ESCP Europe, Paris - Frankrijk
 • ESSEC Business School, Paris - Frankrijk
 • Grenoble Ecole de Management, Graduate School of Business, Grenoble - Frankrijk
 • GROUPE Ecole Supérieure de Commerce de Toulouse, Toulouse - Frankrijk
 • Reims Management School, Sup de Co, Reims - Frankrijk
 • Rouen Business School, Graduate School of Management, Rouen - Frankrijk
 • Universite Toulouse 1 Capitole, Toulouse - Frankrijk
 • Université Paris 1 – Panthéon – Sorbonne, Paris - Frankrijk
 • Université Pierre-Mendès-France, UFR ESE-IUP Ingénierie Economique, Grenoble - Frankrijk
 • Humboldt-Universität zu Berlin, Wirtschaftswissenschaftliche Fakultät, Berlin - Duitsland
 • Ludwig-Maximilians-Universität, München - Duitsland
 • Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule, Faculty of Economics and Business Administration, Aachen - Duitsland
 • Universität Mannheim, Fakultät für Betriebswirtschaftslehre, Mannheim - Duitsland
 • Universität Regensburg, Wirtschaftswissenschaftliche Fakultät, Regensburg - Duitsland
 • Corvinus University of Budapest, Budapest - Hongarije
 • University of Dublin, Trinity College, School of Business Studies, Dublin - Ierland
 • Luiss Guido Carli, Roma - Italie
 • Università Cattolica del Sacro Cuore, Milano - Italie
 • Università Commerciale Luigi Bocconi, Milano - Italie
 • Università degli studi di Bergamo, Bergamo - Italie
 • Università degli Studi di Roma "La Sapienza", Facultà di Economia, Roma - Italie
 • Università degli studi di Roma Tor Vergata, Roma - Italie
 • Università degli studi di Trento, Trento - Italie
 • BI Norwegian Business School, Oslo - Noorwegen
 • Universidade Nova De Lisboa, Faculdade de Economia, Lisboa - Portugal
 • Universidad Carlos III de Madrid, Madrid - Spanje
 • Universidad Complutense de Madrid, Ciencias Económicas y Empresariales, Madrid - Spanje
 • Universitat de Barcelona, Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Barcelona - Spanje
 • Universidad de Oviedo, Facultad de Ciencias Económicas y Empresariales, Oviedo - Spanje
 • Universidad de Salamanca, Facultad de Economía y Empresa, Salamanca - Spanje
 • Universidad de Sevilla, Facultad de Ciencias Económicas y Empresariales, Sevilla - Spanje
 • Universidad de Zaragoza, Zaragoza - Spanje
 • Universitat Pompeu Fabra, Barcelona - Spanje
 • Güteborg University, Güteborg - Zweden
 • Jönköping University, Jönköping International Business School, Jönköping - Zweden
 • Lund University, School of Economics and Management, Lund - Zweden
 • Universität Bern, Bern - Zwitserland
 • Universität St. Gallen, St. Gallen - Zwitserland
 • Université de Lausanne, Ecole des Hautes Etudes Commerciales, Lausanne - Zwitserland
 • Bilkent University, Faculty of Business Administration, Ankara - Turkije
 • Sabanci University, Istanbul - Turkije
 • University of Glasgow, Faculty of Law and Financial Studies, Department of Accounting and Finance, Glasgow - Groot Brittanie
 • University of Strathclyde, Department of Economics, Glasgow - Groot Brittanie

Toelating en kosten

startmomenten

1 september 2021

aanmelding deadline : 15 januari 2021
collegegeld nog niet bekend

1 september 2022

aanmelding deadline : 15 januari 2022
collegegeld nog niet bekend

Voor deze opleiding is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (875). Plaatsen voor het bachelor programma International Business aan de Maastricht University School of Business and Economics worden toegekend op basis van een ranking van kandidaten volgens een selectie procedure. De criteria voor deze selectie zijn: (1) Curriculum Vitae, (2) Motivatie, en (3) Cijfers van het voorlaatste jaar van de middelbare school.
toelaatbare profielen
vwo N&Ttoelaatbaar
vwo N&Gtoelaatbaar
vwo E&Mtoelaatbaar
vwo C&Mwiskunde A of wiskunde B
hbo-pIn overleg
toelatingseisen

cijferlijst

taaltoets
TOEFL/IELTS (enkel voor non-EU studenten)

motivatiebrief
via www.studielink.nl

inbegrepen in collegegeld
examination

Inschatting maandelijkse studiekosten

bron: Nibud
bedragkostenpost
308kamerhuur in Maastrichtrond het landelijk gemiddelde
22internet+tv
152boodschappen/kostgeld
32telefoon
117verzekeringen
172collegegeldop basis van € 2060 per jaar
80studieboeken en -spullen
29drinken/snoep/snacks
77uiterlijkkleding, kapper, schoenen
30contributies/abonnementen
132vrije tijdstappen, uit eten, vakantie
42vervoernaast de OV-kaart
45overig

€ 1176totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181
Hiernaast staat een overzicht van de gemiddelde kosten die een uitwonende student heeft. Niet iedere student heeft met iedere kostenpost te maken. Het totaalgemiddelde is dus niet gelijk aan de optelsom van alle kostenposten.

Bekijk ook de uitgebreide toelichting: wat kost studeren?

Studenten en studentenleven

studentaantallen

1757 studenten volgen deze opleiding
44% daarvan is vrouw
588 eerstejaars gestart in 2018
43% daarvan is vrouw
16600 studenten aan de Maastricht University
60% daarvan is vrouw
bron: StudieData

Op kamers in Maastricht

20231studenten studerend
9323studenten woonachtig   
€ 308gemiddelde kamerprijs
kamer betaalbaarheid
24 m2gemiddelde kameroppervlak
kamer beschikbaarheid
bron: Nationale Studenten Enquête

Keuzehulp

Unsplashed background img 2

Studievergelijker

1/2 Maastricht University
International Business
star Keuzegids topopleiding 2015
€ 308 gemiddelde kamerhuur
588 eerstejaars
43% vrouw
? uur contacttijd/week
2/2 RUG
International Business
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Kijk ook eens naar ..

Feiten en / studie in cijfers

studentoordelen

bron: Nationale Studenten Enquete
deze
opleiding
landelijk
algemeen oordeel4.14.1
inhoud3.93.9
docenten3.63.6
studiefaciliteiten4.04.0
studielast3.73.7
studiebegeleiding3.73.6
De Nationale Studenten Enquete is het grootschalige onderzoek van de overheid onder studenten in Nederland naar de kwaliteit van opleidingen aan hogescholen en universiteiten.
In 2017 hebben meer dan 280.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

International Business aan de Maastricht University is beoordeeld door 820 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4.1 uit 5.

Na de studie

Unsplashed background img 2
Ongeveer 90 procent van de International Business studenten kiest voor een master programma. De internationale achtergrond van de opleiding maakt het mogelijk om master programma's over de hele wereld te volgen. Maar er zijn ook geweldige mogelijkheden bij de Maastricht University School of Business and Economics.

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

Je hebt vele mogelijkheden met een International Business diploma. Afgestudeerden werken momenteel:
 • bij multinationals in de automobiel-, FMCG-, farmaceutische of petrochemische industrie;
 • bij consultancy bedrijven en marktonderzoekbureaus;
 • bij accountantskantoren;
 • bij financiële instellingen;
 • bij Human Resource afdelingen;
 • bij marketingafdelingen;
 • in een eigen bedrijf.
huidige arbeidsmarkt
bron: arbeidsmonitor
€ 2786gemiddeld bruto maandloon
82%kans op een vaste baan
11%kans op een voltijd baan
60%kans op een baan op niveau
58%spreekt van "goede aansluiting arbeidsmarkt"
69%is tevreden over de studiekeuze

aansluitende masteropleidingen

instellingopleidinginstroomeisen
Tilburg UniversityAccountancygeen aanvullende eisen
Amsterdam VUAccounting and Control+ motivatiebrief
RUGBusiness administrationgeen aanvullende eisen
Amsterdam VUFinancial Management+ motivatiebrief
Amsterdam VUHuman Resource Management+ motivatiebrief
RUGHuman Resource Managementgeen aanvullende eisen
ErasmusHuman Resource Management+ basiskennis
Amsterdam VUManagement Consulting+ motivatiebrief
Amsterdam VUStrategy and Organization+ motivatiebrief
ErasmusBusiness Information Management+ basiskennis
Tilburg UniversityData Science and Society+ aanv. eisen
Amsterdam VUDigital Business and Innovation+ motivatiebrief
RUGEconomic Development and Globalizationgeen aanvullende eisen
RUGEconomic Geographygeen aanvullende eisen
RUGRegional Competitiveness and Trade+ aanv. eisen
Radboud UniversiteitEconomics+ 60 EC pre-master
Radboud UniversiteitFilosofie van de bedrijfswetenschappengeen aanvullende eisen
Tilburg UniversityFinancegeen aanvullende eisen
Amsterdam VUFinance+ motivatiebrief
ErasmusFinance & Investments+ basiskennis
ErasmusGlobal Business & Sustainability+ basiskennis
TU EindhovenInnovation Management+ 30 EC pre-master
RUGInternational Business and Managementgeen aanvullende eisen
Wageningen UniversityInternational Development Studies+ aanv. eisen
RUGInternational Financial Managementgeen aanvullende eisen
ErasmusInternational Management+ basiskennis
Tilburg UniversityInternational Management+ aanv. eisen
UULeraar VHO algemene economie full-time,part-time educational+ 90 EC pre-master
Universiteit LeidenLeraar VHO in Algemene economie educational+ aanv. eisen
Universiteit LeidenLeraar VHO in Bedrijfseconomie educational+ 60 EC pre-master
Universiteit LeidenLeraar VHO in Bedrijfseconomie part-time educational+ 60 EC pre-master
Amsterdam UVALerarenopleiding Algemene economie educational+ aanv. eisen
Amsterdam UVALerarenopleiding Algemene economie part-time educational+ aanv. eisen
ErasmusManagement of Innovation+ basiskennis
RUGMarketinggeen aanvullende eisen
Amsterdam VUMarketing+ motivatiebrief
Tilburg UniversityMarketing Management+ aanv. eisen
ErasmusMarketing Management+ basiskennis
UvHMaster Humanistiekgeen aanvullende eisen
UvHMaster Zorgethiek en Beleidgeen aanvullende eisen
ErasmusOrganisational Change and Consulting+ basiskennis
Tilburg UniversityOrganization Studies+ aanv. eisen
RUGReal Estate Studies+ aanv. eisen
RUGResearch Master in Economics and Business researchgeen aanvullende eisen
ErasmusStrategic Entrepreneurship+ basiskennis
ErasmusStrategic Management+ basiskennis
Tilburg UniversityStrategic Management Consultancygeen aanvullende eisen
ErasmusSupply Chain Management+ basiskennis
Tilburg UniversitySupply Chain Managementgeen aanvullende eisen
RUGSupply Chain Managementgeen aanvullende eisen
RUGSustainable Entrepreneurship+ aanv. eisen
RUGTechnology and Operations Managementgeen aanvullende eisen
bron: doorstroommatrix.nl

Potentiële beroepen

bedrijfsleider/ondernemer administratiekantoor
bedrijfsmanager detailhandel
business analist
business development manager
hoofd productieplanning
manager exportbedrijf
manager groot- en tussenhandel
manager importbedrijf
manager leasemaatschappij voertuigen
organisatieadviseur
rayonmanager detailhandel
subsidieadviseur
bron: UWV

Contact

Julie Goodfellow

Adviser Student Recruitment

Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite