Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/traits/trait_studieadres.php on line 515

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/template.inc on line 499
de Nederlandse universiteiten - Protestantse Theologische Universiteit

Protestantse Theologische Universiteit

De Protestantse Theologische Universiteit (PThU) is een universitair centrum voor theologie, gevestigd in Amsterdam en Groningen. De PThU staat voor gedegen en relevant theologisch onderwijs en onderzoek naar ontwikkelingen in geloof, kerk en religie.

Zij doet haar werk vanuit een sterke verbondenheid met de wereldkerk en een fascinatie voor wat geloof met mensen doet - het eigen geloof van haar medewerkers en studenten nadrukkelijk inbegrepen.

Geëngageerde vorm van theologiebeoefening
De identiteit van de theologie zoals de PThU die beoefent, is een geëngageerde wetenschappelijke theologie met een bijzondere verantwoordelijkheid voor de protestants-christelijke traditie, actuele kerkelijke en maatschappelijke relevantie en een grondige kennis en verwerking van de bronnen en de traditie.
Ambtsopleiding Protestantse Kerk in Nederland

De Protestantse Theologische Universiteit heeft een jarenlange ervaring met het opleiden van predikanten. De PThU biedt, als enige universiteit, de door de Protestantse Kerk in Nederland erkende predikantsopleidingen aan en verzorgt daarnaast de nascholing van predikanten en kerkelijk werkers. Voor meer informatie over de Protestantse Kerk in Nederland zie www.pkn.nl
Maatschappelijk betrokken

Maatschappelijke betrokkenheid zit in de genen van de PThU, evenals de wens tot kennisoverdracht en ontwikkeling, gevoed door de christelijke traditie. Intrinsiek zijn onderwijs en onderzoek van maatschappelijke betekenis. Maar daarnaast hecht de PThU eraan deze betekenis ook nadrukkelijk vorm te geven in tal van activiteiten.

Kerk en samenleving worden zo bediend in het streven van de PThU de protestantse traditie levend te houden. Daarbij zet de PThU haar theologische expertise in om een toegevoegde waarde te leveren aan wat in het algemeen vanuit de christelijke traditie wordt aangeboden en gevraagd.
logo

Studievoorlichting

e: info@pthu.nl
t: 088 3371 861
w: bachelor website