Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/template.inc on line 499
bacheloropleidingen aan de Universiteit Leiden

65 resultaten

Universiteit LeidenAcademische Pabo voltijd Leiden
De Academische Pabo is een combinatie van de Pabo en de opleiding Pedagogische Wetenschappen.
Universiteit LeidenAfrican Studies voltijd Leiden
Africa is home to around 1.5 billion inhabitants in 54 countries, with a wide range of cultures and languages.
Universiteit LeidenArcheologie voltijd Leiden
Archeologie is een veelzijdige bacheloropleiding waarmee je van het verleden jouw toekomst maakt. Met onze mix van onderwijs en onderzoek leg je een stevige basis voor een (inter)nationale carrière in
Universiteit LeidenArts, Media and Society voltijd Leiden
Visual art today is strongly interlinked with today’s society, a connection which is reinforced and deepened by social and other media.
Universiteit LeidenBio-Farmaceutische Wetenschappen voltijd Leiden
Medicijnontwikkeling: daar draait het om bij Bio-Farmaceutische Wetenschappen. Als geneesmiddelonderzoeker ontwikkel je nieuwe, betere en veiligere geneesmiddelen.
Universiteit LeidenBiologie voltijd Leiden
Wil jij het leven begrijpen van molecuul tot ecosysteem? Wil jij kennis van biologie inzetten voor mens en leefomgeving? Dan is Biologie de juiste studie voor jou. ±Biologie is een breed vakgebied.
Universiteit LeidenBiomedische Wetenschappen voltijd Leiden
Bij Biomedische wetenschappen leer je het gezonde en zieke lichaam tot in detail begrijpen. Je leert om zelf onderzoek te doen naar het functioneren van het menselijk lichaam, ziektes en therapieën.
Universiteit LeidenBSc. Bestuurskunde voltijd Den Haag
Als jij graag nadenkt over bestuurlijke oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, dan zit je bij Bestuurskunde goed.
Universiteit LeidenChinastudies voltijd Leiden
In China wonen meer dan een miljard mensen, het heeft de meest gesproken taal ter wereld en het is een zeer belangrijke speler op het wereldtoneel.
Universiteit LeidenCriminologie voltijd Leiden
Bij de studie Criminologie in Leiden ga je onderzoeken wat criminaliteit is, wat de oorzaken en gevolgen hiervan zijn en hoe je criminaliteit het beste kunt bestrijden.
Universiteit LeidenCriminologie deeltijd 
Bij de studie Criminologie in Leiden ga je onderzoeken wat criminaliteit is, wat de oorzaken en gevolgen hiervan zijn en hoe je criminaliteit het beste kunt bestrijden.
Universiteit LeidenCulturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie voltijd Leiden
Bij Culturele antropologie en Ontwikkelingssociologie in Leiden onderzoek je groepen mensen 'van binnenuit'. Niet alleen niet-westerse, maar ook groepen uit onze eigen multiculturele samenleving.
Universiteit LeidenData Science and Artificial Intelligence voltijd 
Are you interested in human cognition? Are you eager to understand AI, and how the technology behind it works?
Universiteit LeidenDuitse taal en cultuur voltijd Leiden
Duitsland neemt een bijzondere en belangrijke plaats in in Europa, zowel op economisch als op politiek en cultureel vlak.
Universiteit LeidenEngelse Taal en Cultuur voltijd Leiden
English is a truly global language, the mother tongue of approximately 380 million people and spoken as a second language by over a billion more.
Universiteit LeidenEngelse Taal en Cultuur deeltijd 
English is a truly global language, the mother tongue of approximately 380 million people and spoken as a second language by over a billion more.
Universiteit LeidenFilm- en literatuurwetenschap voltijd Leiden
Houd jij ook zo van een goed verhaal? Met Film- en literatuurwetenschap verdiep je je in de verhalen áchter de verhalen.
Universiteit LeidenFilosofie deeltijd 
Heeft de mens een vrije wil? Zien wij de wereld anders dan zij werkelijk is? Kunnen morele oordelen juist of onjuist zijn?
Universiteit LeidenFilosofie voltijd Leiden
Heeft de mens een vrije wil? Zien wij de wereld anders dan zij werkelijk is? Kunnen morele oordelen juist of onjuist zijn?
Universiteit LeidenFiscaal Recht voltijd Leiden
Hoe worden belastingen geheven van multinationals? Moet je als student in een studentenhuis onroerende zaakbelasting betalen? Welke belasting betaal je bij het doen van je boodschappen?
Universiteit LeidenFiscaal Recht deeltijd 
Belastingen zijn nauw verweven met ons dagelijks bestaan. Bij Fiscaal Recht in Leiden onderzoek je op welke wijze van de burger belasting wordt geheven en belasting zou moeten worden geheven.
Universiteit LeidenFranse taal en cultuur deeltijd 
Wereldwijd spreken 350 miljoen mensen Frans, als moedertaal of als tweede taal. Het gaat hier om wel 54 verschillende landen.
Universiteit LeidenFranse taal en cultuur voltijd Leiden
Wereldwijd spreken 350 miljoen mensen Frans, als moedertaal of als tweede taal. Het gaat hier om wel 54 verschillende landen.
Universiteit LeidenGeneeskunde voltijd Leiden
Ben jij 'capable', 'caring' en 'curious'? En wil je worden opgeleid tot arts? Dan is de bachelor Geneeskunde, in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) iets voor jou.
Universiteit LeidenGeschiedenis voltijd Leiden
Met kennis van het verleden leer je gebeurtenissen van nu beter te begrijpen. Wat zijn de effecten van migratie uit islamitische landen naar West-Europa?
Universiteit LeidenGriekse en Latijnse taal en cultuur voltijd Leiden
Onze eigen cultuur zou er zonder de Griekse en Latijnse literatuur, filosofie, politiek en kunst heel anders uitzien.
Universiteit LeidenInformatica voltijd Leiden
Informatica gaat het over verzamelen, analyseren en verwerken van data met behulp van efficiënte algoritmen. Daarbij spelen wiskunde en logica een belangrijke rol.
Universiteit LeidenInformatica voltijd 
Universiteit LeidenInternational Studies voltijd Den Haag
Are you fascinated by how globalisation affects world regions? Do you want to really understand other cultures from a wide range of perspectives, and apply this knowledge in your future career?
Universiteit LeidenInternationale Politiek voltijd Leiden
Wil jij weten hoe politiek werkt op wereldniveau? Hoe geven grootmachten, internationale organisaties en diplomatie vorm aan internationale politiek? Dat leer je in deze Politicologie-specialisatie.
Universiteit LeidenItaliaanse taal en cultuur voltijd Leiden
Ben je verliefd op de Italiaanse taal, de mensen en de prachtige cultuur? En wil je ook begrijpen waarom Italië nu al eeuwenlang zo fascineert?
Universiteit LeidenJapanstudies voltijd Leiden
Japan kent een rijke geschiedenis en eeuwenoude tradities, en is één van de grootste economieën ter wereld. Ontdek de verschillende facetten van dit fascinerende land met Japanstudies.
Universiteit LeidenKlinische Technologie (joint degree) voltijd 
De bacheloropleiding Klinische Technologie is een multidisciplinaire opleiding waarin geneeskunde en medische technieken samenkomen.
Universiteit LeidenKoreastudies voltijd Leiden
Het Koreaanse schiereiland is bijzonder boeiend.
Universiteit LeidenKunstgeschiedenis voltijd Leiden
Kunst is universeel. In alle tijden en over de hele wereld hebben mensen hun omgeving, hun gedachten, dromen of emoties omgezet in kunstuitingen.
Universiteit LeidenKunstgeschiedenis deeltijd 
Kunst is universeel. In alle tijden en over de hele wereld hebben mensen hun omgeving, hun gedachten, dromen of emoties omgezet in kunstuitingen.
Universiteit LeidenLatijns-Amerikastudies voltijd Leiden
Latijns-Amerika is een regio met een enorme culturele diversiteit en een kleurrijk, boeiend en soms gecompliceerd verleden én heden.
Universiteit LeidenLeiden University College The Hague: Liberal Arts & Sciences: Global Challenges voltijd Den Haag
Leiden University College The Hague biedt een Liberal Arts & Sciences opleiding: een innovatieve interdisciplinaire opleiding met een focus op "Global Challenges":
Universiteit LeidenLife Science and Technology (joint degree) voltijd 
Wat is de overeenkomst tussen insuline, bier en biologisch afbreekbaar plastic? Op het eerste gezicht niet veel. Maar aan de basis van deze en veel andere toepassingen ligt de levende cel.
Universiteit LeidenMidden-Oostenstudies voltijd Leiden
Het Midden-Oosten beslaat een groot gebied (van Marokko tot Iran) en kent een schat aan talen, culturen en historische rijkdom.
Universiteit LeidenMolecular Science and Technology voltijd Leiden
Bij de joint degree Molecular Science & Technology van de Universiteit Leiden en TU Delft combineer je scheikunde en technologie om te werken aan een schone en gezonde wereld.
Universiteit LeidenNatuurkunde deeltijd 
Als natuurkundige probeer je de wereld in wiskunde op te schrijven en met experimenten natuurverschijnselen te verklaren: van licht en energie tot minder intuïtieve verschijnselen als kwantummechanica
Universiteit LeidenNatuurkunde voltijd Leiden
Als natuurkundige probeer je de wereld in wiskunde op te schrijven en beter te begrijpen door goede experimenten te doen.
Universiteit LeidenNederlandkunde/Dutch Studies voltijd Leiden
Universiteit LeidenNederlandse taal en cultuur voltijd Leiden
De diepte in met jouw eigen taal. Je analyseert op hoog niveau hoe mensen de Nederlandse taal, cultuur en literatuur gebruiken en plaatst deze in internationaal perspectief.
Universiteit LeidenNotarieel Recht deeltijd 
Samenwonen, trouwen, je bedrijf starten, een huis kopen: bij veel ‘life events’ zorgt de notaris voor een goede afwikkeling, waarbij vervelende valkuilen worden weggenomen.
Universiteit LeidenNotarieel Recht voltijd Leiden
Samenwonen, trouwen, je bedrijf starten, een huis kopen: bij veel ‘life events’ zorgt de notaris voor een goede afwikkeling, waarbij vervelende valkuilen worden weggenomen.
Universiteit LeidenOude Nabije Oosten-studies voltijd Leiden
Met Oude Nabije Oosten-studies in Leiden verdiep je je in de wereld van het oude Egypte, van Mesopotamië en Anatolië en in de Hebreeuwse en Aramese talen en culturen.
Universiteit LeidenPedagogische Wetenschappen voltijd Leiden
Pedagogische wetenschappen gaan over de rol die ouders, leerkrachten, hulpverleners en andere opvoeders spelen in het leven van kinderen.
Universiteit LeidenPhilosophy: Global and Comparative Perspectives voltijd Leiden
A unique programme: it offers comparative perspectives from around the world to enable you to be part of the next generation of thinkers: studying and shaping philosophy for a globalised 21st century.
Universiteit LeidenPolitical Science: International Relations and Organisations voltijd Den Haag
Ben jij geïnteresseerd in internationale betrekkingen, diplomatie en vrede en veiligheid? Dan is de bacheloropleiding Political Science: International Relations and Organisations (IRO) iets voor jou!
Universiteit LeidenPoliticologie voltijd Leiden
Als student politicologie verdiep je je in interessante, belangrijke onderwerpen op het terrein van de nationale en internationale politiek, zoals verkiezingen, burgeroorlogen en politiek leiderschap.
Universiteit LeidenPsychologie voltijd Leiden
Bij Psychologie in Leiden leer je mensen kennen. Als student Psychologie bestudeer je gedrag van mensen en hun beleving. Een studie van hoofd en hart, veelzijdig en onderzoekend. Iets voor jou?
Universiteit LeidenRechtsgeleerdheid deeltijd 
Het recht brengt door middel van regels en afspraken orde in de maatschappij. Iedereen heeft met het recht te maken.
Universiteit LeidenRechtsgeleerdheid voltijd Leiden
Het recht brengt door middel van regels en afspraken orde in de maatschappij. Iedereen heeft met het recht te maken.
Universiteit LeidenReligiewetenschappen voltijd Leiden
Religie is overal en speelt vaak, ongemerkt, een grote rol in het dagelijks leven van jezelf en anderen. ±Wat beweegt een individu, een maatschappij of een cultuur?
Universiteit LeidenReligiewetenschappen deeltijd 
Religie is overal en speelt vaak, ongemerkt, een grote rol in het dagelijks leven van jezelf en anderen. ±Wat beweegt een individu, een maatschappij of een cultuur?
Universiteit LeidenRussische studies voltijd Leiden
Er gaat bijna geen dag voorbij of Rusland is in het Westen in het nieuws. Dat geeft wel aan hoe belangrijk de rol van dit land is in de wereld.
Universiteit LeidenSecurity Studies voltijd Den Haag
In the bachelor programme Security Studies you study 21st century security challenges and learn to devise strategic solutions for a complex world.
Universiteit LeidenSouth and Southeast Asian Studies voltijd Leiden
South and Southeast Asia is one of the world's most dynamic and diverse areas. Understand the complexity of the region's history, languages, and cultures.
Universiteit LeidenSterrenkunde voltijd Leiden
Bij de bacheloropleiding Sterrenkunde houd je je bezig met vraagstukken over het heelal: Wat gebeurt er in een zwart gat? Wat is donkere materie?
Universiteit LeidenTaalwetenschap voltijd Leiden
Hoe verwerven kinderen hun moedertaal? Hoe heeft het Nederlands zich in de loop der eeuwen ontwikkeld? Waarom overtuigen sommige politici de kiezers eerder dan andere?
Universiteit LeidenUrban Studies voltijd Den Haag
Do cities fascinate you? Would you like to gain insights into the nature and origin of problems and learn more about, and help solve, cities' health, safety, multicultural and sustainability issues?
Universiteit LeidenWiskunde voltijd Leiden
Als je wiskunde studeert leer je ingewikkelde problemen met behulp van logische gedachtestappen en wiskundige structuren op een creatieve manier op te lossen.
Universiteit LeidenWiskunde deeltijd 
Als je wiskunde studeert leer je ingewikkelde problemen met behulp van logische gedachtestappen en wiskundige structuren op een creatieve manier op te lossen.