Notice: Undefined index: lang_sp in /home/users/bacheftp/universitaire.bachelors.nl/code/studieadres17.1/trait_factsheet.php on line 1767
voltijd bachelor Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies - Universiteit van Amsterdam

In de UvA-bachelor Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies leer je de Spaanse taal uitstekend beheersen en word je een expert in de veelbewogen geschiedenis en cultuur van Spanje en Latijns-Amerika.

locatieAmsterdam
diplomaBA Spaanse Taal en Cultuur
taaldeels Nederlands
deels
Deze bacheloropleiding heeft een uniek aanbod aan vakken: van literatuur en cultuur tot politiek en samenleving. Je bestudeert de hedendaagse sociaal-politieke ontwikkelingen in Spanje en Latijns-Amerika en je besteedt veel tijd aan de taalverwerving van het Spaans. De taalverwerving omvat: grammatica en spreek- en luistervaardigheid, maar ook het uitstekend kunnen lezen van Spaanstalige literatuur en uiteraard schrijven in het Spaans.
Daarnaast volg je inleidende colleges taalwetenschap, taalkunde en literatuurwetenschap. De taalkundige en literaire benaderingen die je hier bestudeert, kun je vervolgens toepassen op de Spaanse en Latijns-Amerikaanse literatuur. Na je propedeuse kies je een van deze majoren:
  • major Spaans en Spaans-Amerikaanse taal en cultuur
  • major Latijns-Amerika studies

Het onderwijs van deze bachelor wordt aangeboden in samenwerking met het Centrum voor Studie en Documentatie van Latijns-Amerika (CEDLA).

UvA Proefstudeerweek Amsterdam
In de UvA Proefstudeerweek kun je je, een dagdeel, verder verdiepen in een studie. Volg een hoorcollege of werkgroep en ontmoet docenten en studenten van de opleiding. Proefstuderen is voor 5 en 6 vwo-ers die zich al georiënteerd hebben tijdens een Bachelordag.
UvA Minormarkt Amsterdam
Weet jij al welke minor je wilt gaan doen? Begin op tijd met je te oriënteren. Op de UvA Minormarkt ontmoet je de mensen achter de minors, kun je al je vragen stellen en ontdekken wat bij je past. Op de UvA Minormarkt zijn bijna alle UvA-minors aanwezig.
Uva Studiekeuze Kick-off Amsterdam
Ontdek welke studies bij je passen en maak kennis met de UvA. De Studiekeuze Kick-off is een goede start van je keuzeproces, zeker als je nog helemaal niet weet wat je wilt. Tijdens de kick-off ontdek je aan de hand van actuele thema's welke studies zich daar mee bezighouden. Zo kom je erachter wel
UvA Masterdag Amsterdam
Tijdens de UvA Masterdag presenteren bijna alle masteropleidingen zich tijdens verschillende voorlichtingsbijeenkomsten en kun je spreken met studenten, docenten of studieadviseurs.

opbouwVoor een gedetailleerd overzicht en inhoudelijke beschrijving van het onderwijs verwijzen we je graag naar de studiegids op: www.studiegids.uva.nl
Inleiding Cultuurkunde Spanje en Spaans Amerika
Inleiding literatuurwetenschap & Inleiding Spaanse en Spaans-Amerikaanse letterkunde
Inleiding taalwetenschap & Inleiding taalkunde Spaans
Taalvaardigheid Spaans

50% sp
honours-/excellence program Honoursprogramma

De Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) biedt een honoursprogramma voor bachelorstudenten die meer willen en aankunnen dan het reguliere programma.

Door het volgen van het Honoursprogramma kun je je verder verdiepen of juist verbreden tijdens je studie. Als je het programma van 30 EC (extra op de reguliere 180 EC) met succes afrondt, worden de behaalde resultaten vermeld op het supplement van je bachelordiploma.

aanmelding deadline : 1 mei 2018

studiefaciliteiten3.73.7
studielast3.33.6
studiebegeleiding3.73.9

Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies aan de Universiteit van Amsterdam is beoordeeld door 24 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 3.7 uit 5.
bron: Universiteit van Amsterdam
ervaren contacttijd per week

Een universitaire talenstudie leidt je op tot veel meer dan één specifiek beroep. Je bent inzetbaar in banen op je vakgebied, maar ook in functies die een kritische, zelfstandige en leergierige geest vereisen.
Veel studenten Spaans gaan na hun studie aan de slag als leraar op een middelbare school, maar er zijn ook alumni werkzaam bij grote ondernemingen, op het Ministerie van Buitenlandse Zaken, op consulaten en in de bankensector.

Afgestudeerden Spaanse taal en cultuur komen daarnaast vaak terecht als:
  • tolk/vertaler bij uitgeverijen en vertaalbureaus,
  • woordvoerder en pr-medewerker in het bedrijfsleven of bij (internationale) non-profitorganisaties,
  • medewerker in het bibliotheekwezen en het toerisme,
  • journalist bij de media.

Je kunt na je bachelor Spaans ook doorstromen naar een masterprogramma, waarmee je uiteindelijk op academisch niveau verder gaat met het Spaans.

RijksuniversiteitEducatie in de Taal- en cultuurwetenschappen - Spaanse taal en cultuur full-time,part-time educationalgeen aanvullende eisen
Universiteit LeidenLatin American Studies+ aanv. eisen
UvALatin American Studiesgeen aanvullende eisen
Universiteit LeidenLatin American Studies (Research) research+ aanv. eisen