1/2 Universiteit Leiden
Life Science and Technology (joint degree)
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
geen unieke kenmerken opgegeven door opleiding
2/2 TU Delft
Life Science and Technology (joint degree)
€ 312 gemiddelde kamerhuur
138 eerstejaars
50% vrouw
? uur contacttijd/week
90% Nederlandstalig
10% Engelstalig
geen unieke kenmerken opgegeven door opleiding
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Studenten aan het woord

Nadine Bongaerts
Technische Universiteit Delft
LST is een brede studie waarbij je alle natuurwetenschappelijke vakken combineert om de complexiteit van de cel te bestuderen. Hierbij komt een flinke portie nieuwsgierigheid goed van pas!

Vanwege mijn brede interesses heb ik eerst vele studies bezocht, voordat ik uiteindelijk voor LST koos. In eerste instantie dacht ik aan geneeskunde, maar ik kwam erachter dat ik het leven wilde ontrafelen op het meest fundamentele niveau: op celniveau...
Toch levert nieuwe kennis nóg meer nieuwe vragen op die je probeert te verklaren aan de hand van het doen van onderzoek. Bij LST is er sprake van een samenwerking tussen de Universiteit Leiden en TU Delft. Dat betekent dat we regelmatig heen en weer reizen tussen deze twee steden. Persoonlijk vind ik het erg leuk om in twee studentensteden te studeren, het zorgt voor veel afwisseling en het verreikt je studentenleven! Doordat de studie vrij klein is, we vaak samen reizen, en we nauw samenwerken tijdens practica, heb ik een goede band gekregen met veel studiegenoten. Dit maakt studeren een stuk leuker. De kleinschaligheid zorgt er bovendien voor dat de meeste docenten je naam kennen en je je geen nummer voelt binnen de studie. In de toekomst zou ik graag bij een bedrijf of instelling willen werken waarbij ik mijn LST kennis kan combineren met het bedrijfsleven.


lees verder ...
Vincent Das
Technische Universiteit Delft
Deze opleiding is erg breed in vakken die zich uiteindelijk allemaal richten op één onderwerp: de levende cel. Van jongs af aan was ik al gefascineerd door de cel en DNA. Gefascineerd hoe één code bestaande uit 4 letters een heel uiterlijk van een organisme kan bepalen. Dit moest de opleiding voor mij zijn!

In de vierde klas ben ik begonnen met het zoeken naar een vervolgstudie. Ik was een echte bèta-student met vooral interesse in scheikunde, biologie maar ook in wis- en natuurkunde. Toen kwam ik de opleiding LST tegen...
Van jongs af aan was ik al gefascineerd door de cel en DNA. Gefascineerd hoe één code bestaande uit 4 letters een heel uiterlijk van een organisme kan bepalen. Dit moest de opleiding voor mij zijn! Gedurende de opleiding heb ik niet alleen veel over de systemen in de cel geleerd, maar ook wat je met de cellen kunt doen. Deze kant vind ik zelf erg boeiend. De opleiding LST kent verschillende soorten onderwijssystemen, zoals colleges, practica en projecten in groepsverband. Zeker de projecten zijn ontzettend interessant doordat je er dicht bij de realiteit mee komt. Ik hoop later werk te kunnen vinden in de richting van de farmaceutische industrie. Nu ben ik nog druk bezig met studeren en andere gezellige activiteiten ernaast. Studeren is namelijk niet alleen leren, maar ook nieuwe vrienden maken en je sociaal ontwikkelen. Kom dus zeker een dagje meelopen en proef de sfeer van de boeiende, levendige en unieke opleiding LST.


lees verder ...